Ζητείται Χημικός Μηχανικός ή Χημικός για απασχόληση σε ερευνητικό πρόγραμμα σχετικά με την ανάλυση του καπνού του τσιγάρου (κλασικού, ηλεκτρονικού, θερμαινόμενου). Το πρώτο στάδιο σχετίζεται με τη βιβλιογραφική ανάλυση των ήδη υπαρχόντων εργασιών και τη συγγραφή της σύνθεσης. Έναρξη περίπου τον Ιούνιο-Σεπτέμβρη 2018 και ολοκλήρωση της πρώτης φάσης μετά από 6-12 μήνες. Είμαστε στην τελική φάση της εξασφάλισης της χρηματοδότησης για την πρώτη φάση και ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για επέκτασή της τουλάχιστον μέχρι το 2021.

Απαιτείται πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, η γνώση της Γαλλικής είναι επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη. Μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα στον τομέα της χημικής ανάλυσης ή της επιστήμης του καπνού ή προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σε συναφές αντικείμενο είναι επιθυμητά. Τόπος εργασίας Αθήνα ή Πάτρα, απαιτείται μόνιμη κατοικία σε μία από αυτές τις δύο πόλεις καθώς επιζητείται μία μακροχρόνια συνεργασία.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση zervas@eap.gr.

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές της ‘Διαχείρισης αποβλήτων’  στην ΔΕΥΑ Πάτρας.
Οι φοιτητές συνοδεύονταν από τον καθηγητή  διευθυντή του ΠΜΣ Ιωάννης Καλαβρουζιώτη και τον καθηγητή και Πρόεδρο του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Βαγενά.
Ξεναγήθηκαν δε στις εγκαταστάσεις του Β.Κ. από την υπεύθυνη του Β.Κ. κα Κωνσταντίνα Τυροπάνη  καθώς και από τον κ. Βαγενά.
Ο Κοσμήτορας του ΕΑΠ ευχαρίστησε την ΔΕΥΑΠ για την συνεργασία και εξήρε την σημαντική προσπάθεια που καταβάλει η δημοτική επιχείρηση και το προσωπικό της στα πλαίσια της επιδιωκόμενης απ όλους περιβαλλοντικής προστασίας και αναβάθμισης.

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 21/4/2018, η συνάντηση των αποφοίτων πτυχιούχων του ΕΑΠ στο ΠΜΣ ‘Διαχείριση αποβλήτων’ με συντονιστές και μέλη ΣΕΠ του Μεταπτυχιακού προγράμματος.

Στα πλαίσια της συνάντησης παρουσιάστηκαν από τον Διευθυντή του ΠΜΣ καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, κρίσιμοι δείκτες που δείχνουν την πορεία του προγράμματος στα δέκα χρόνια λειτουργίας του.

Mεταπτυχιακοί φοιτητές από τα τμήματα ΑΘΗ1, ΑΘΗ2, ΑΘΗ3 και τα δυο ηλεκτρονικά τμήματα της ΔΙΑ51 επισκέφτηκαν το ιδιωτικό Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στο Κορωπί συνοδευόμενοι από 3 συνοδούς-μέλη ΣΕΠ το Σάββατο 21 Απριλίου 2018. Η μονάδα είναι το μεγαλύτερο από τα 4 ΚΔΑΥ που λειτουργούν στην Αττική, δέχεται και επεξεργάζεται το 60% του υλικού των μπλε κάδων της ΕΕΑΑ στην Αττική (από 30 Δήμους της Αττικής), λειτουργεί από το 2011, διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό που περιλαμβάνει βαλλιστικούς και οπτικούς διαχωριστές. Η λειτουργία πραγματοποιείται σε από Δευτέρα έως και Σάββατο σε δυο βάρδιες, ενώ την Κυριακή πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης.

Το βράδυ της Παρασκευής 1/12/2017, στην Αίθουσα Βιβλιοθήκης του ΕΑΠ πραγματοποιήθηκε Εσπερίδα που αφορούσε την  βιβλιοπαρουσίαση τριών νέων εκδόσεων της International Water Association.

  • Evolution of Water Supply Through the Millenia
  • Evolution of Sanitation and Wastewater Technologies through the Centuries
  • Wastewater and Biosolids Management