22 μεταπτυχιακοί φοιτητές από τα τμήματα ΑΘΗ1 & ΑΘΗ2 επισκέφτηκαν το ιδιωτικό Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στο Κορωπί συνοδευόμενοι από 2 συνοδούς-μέλη ΣΕΠ το Σάββατο 20 Απριλίου 2019. Η μονάδα είναι το μεγαλύτερο από τα 4 ΚΔΑΥ που λειτουργούν στην Αττική, δέχεται και επεξεργάζεται το 60% του υλικού των μπλε κάδων της ΕΕΑΑ στην Αττική (από 30 Δήμους της Αττικής), λειτουργεί από το 2011, διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό που περιλαμβάνει βαλλιστικούς και οπτικούς διαχωριστές.

Η λειτουργία πραγματοποιείται από Δευτέρα έως και Σάββατο σε δυο βάρδιες, ενώ την Κυριακή πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της μονάδας και να δουν από κοντά όλα τα στάδια της επεξεργασίας για το διαχωρισμό των αποβλήτων συσκευασίας από το μπλε κάδο μέχρι και τη δεματοποίηση των τελικών προϊόντων. Η ξενάγηση στους χώρους πραγματοποιήθηκε από τον κ. Γεώργιο Αναστασάκη. Η απορρόφηση των υλικών – προϊόντων της μονάδας πραγματοποιείται από μονάδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο της ξενάγησης συζητήθηκαν και εξηγήθηκαν διάφορες πλευρές της διαδικασίας της ανακύκλωσης στην Ελλάδα. Επίσης, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τη μονάδα κομποστοποίησης για πράσινα & υπολείμματα τροφών του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, από την οποία θα λαμβάνεται κόμποστ καλής ποιότητας και συζητήθηκε και η προσπάθεια ανάπτυξης πιλοτικής μονάδας αεριοποίησης για την ενεργειακή αξιοποίηση των υπολειμμάτων του ΚΔΑΥ.

 

Περισσότερες φωτογραφίες είναι διαθέσιμες στο σύνδεσμο: https://www.dropbox.com/sh/80fmxkqxzklsqp2/AABOiZ_fnGli7QXDjbPo1ZpXa?dl=0