Μενού Κλείσιμο

Ημερίδα: «Τα Μικροπλαστικά στο Νερό, στα Απόβλητα και στο Περιβάλλον»

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, από τις 12.00 έως τις 14.00, έλαβε χώρα στο Παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΑΠ (Αλεξανδρουπόλεως 10, Θεσσαλονίκη) η ημερίδα με τίτλο «Τα Μικροπλαστικά στο Νερό, στα Απόβλητα και στο Περιβάλλον». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Eργαστήριο Τεχνολογιών Αειφορικής Διαχείρισης αποβλήτων  της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας  του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και απευθύνθηκε σε ακαδημαϊκές δομές, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ασχολούμενους με το περιβάλλον και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Την συζήτηση συντόνισε η Ελένη Δεληγιάννη, Αναπλ. Καθηγήτρια, Εργαστήριο Γενικής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας, Τμήμα Χημείας ΑΠΘ.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμούς εκπροσώπων δημοσίων φορέων όπως ο κ. Άγις Παπαδόπουλος, Πρόεδρος ΕΥΑΘ, Καθηγητής ΑΠΘ και ο κ. Νίκος Ζειμπέκης, Αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε  εισαγωγή στο θέμα της εκδήλωσης και παρουσίαση της σχετικής έκδοσης του νέου Βιβλίου της IWA :Microplastics in Water and Wastewater από τον καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, Κοσμήτορα και Καθηγητή της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ. Στη συνέχεια, τη σειρά παρουσιάσεων άνοιξε η αν. καθηγήτρια Χρυσή Καραπαναγιώτη, Αναπλ. Καθηγήτρια, Τμήμα Χημείας ΠΠ  ακολουθούμενη από τους κ. Αργύρη Παπακωνσταντίνου, Χημικό M. Sc. Διευθυντής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος Δ.Ε.Υ.Α Λάρισας, Μέλος Επιτροπής Περιβάλλοντος Ε.Δ.Ε.Υ.Α και την κα. Ευσταθία Λαϊνά, Δικηγόρο, Μ.Δ.Ε. Διεθνών Σπουδών ΑΠΘ, Μ.Δ.Ε. Διοικητικού Δικαίου Δ.Π.Θ., επιστημονική συνεργάτιδα του περιοδικού “Environmental Policy and Law”. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε σχετική γόνιμη συζήτηση.”

Μετάβαση στο περιεχόμενο