Μενού Κλείσιμο

6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο (WWSS21) Διαχείρισης Υγρών Αποβλήτων και Βιοστερεών (26-31 Ιουλίου, 2021) στο ΕΑΠ

Το 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο (WWSS21) διοργανώνεται στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (26-31 Ιουλίου, 2021), μέσω της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε θέματα Διαχείρισης Υγρών και Βιοστερεών Αποβλήτων. Στο Σχολείο θα διδάξουν Έλληνες και ξένοι καθηγητές, από διάφορα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα (Αμερική, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Μαρόκο, Ιορδανία, Κίνα κ.α.).

Το θερινό Σχολείο απευθύνεται σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και στοχεύει στην εκπαίδευση στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψήφιων διδακτόρων, μεταδιδακτορικών ερευνητών, αλλά και ομάδων εργαζομένων εταιριών, σε θέματα αιχμής και στις σύγχρονες τάσεις διαχείρισης των υγρών και βιοστερεών αποβλήτων. Το Σχολείο διοργανώνεται μέσω της Επιτροπής Ερευνών του ΕΑΠ  και οι παρουσιάσεις θα είναι στην Αγγλική γλώσσα.

Στην ιστοσελίδα wastewater2021.eap.gr είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες σχετικά με το 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο, ενώ στην ιστοσελίδα wastewater2019.eap.gr παρέχονται όλες οι πληροφορίες που έχουν σχέση με το ήδη πραγματοποιηθέν.

Στο πρόγραμμα του Σχολείου έχει εισαχθεί θεματολογία αναφορικά με μεθοδολογίες απορρύπανσης σε πεδία βολής, περιβαλλοντική αποκατάσταση και  εργαστηριακή θεματική ενότητα, όπου στους συμμετέχοντες θα γίνονται παρουσιάσεις μεθοδολογιών ανάλυσης των κυριότερων φυσικοχημικών παραμέτρων των υγρών αποβλήτων και θα αναλύονται δείγματα αποβλήτων, καθώς επίσης και θα υπάρχει θεματική ενότητα για την ρύπανση σε υδάτινα και χερσαία οικοσυστήματα από ρυπαντές.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα εκ μέρους μεταπτυχιακών φοιτητών αλλά και φορέων να παρουσιάσουν σε eposter δραστηριότητές τους, που αφορούν περιβαλλοντικές δράσεις και οι περιλήψεις τους θα δημοσιευθούν ηλεκτρονικά σε eBook.

Εγγραφές παρακολούθησης μεσα απο το site: wastewater2021.eap.gr

Δείτε εδώ την αφίσα, κι εδώ το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου.

Επιστημονικός υπεύθυνος : Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Διευθυντής του εργαστηρίου Τεχνολογιών Αειφορικής Διαχείρισης Αποβλήτων

και πληροφορίες για το θερινό σχολείο:

Εκάβη Ισσαρη (MSc) Tηλ.:+30-2610-367554

e-mail: wastewater2021@eap.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο