Μενού Κλείσιμο

7ο Διεθνές Θερινό Σχολείο (WWSS22) Διαχείρισης Υγρών Αποβλήτων και Βιοστερεών (11-24 Ιουλίου, 2022) στο ΕΑΠ

Το 7ο Διεθνές Θερινό Σχολείο (WWSS22) διοργανώνεται στο ΕΑΠ  (11-24 Ιουλίου, 2022) με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε θέματα Διαχείρισης Υγρών και Βιοστερεών Αποβλήτων. Περιλαμβάνει πρόγραμμα δύο (2) εβδομάδων, εκ των οποίων η μία εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί με εξ αποστάσεως διαλέξεις και η άλλη δια ζώσης στο ΕΑΠ,  στην Πάτρα (θα δίνονται οι παρουσιάσεις της δια ζώσης παρακολούθησης σε όποιους δεν επιθυμούν να παρευρεθούν).  

Στο Σχολείο θα διδάξουν Έλληνες και ξένοι καθηγητές, από διάφορα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα (Αμερική, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Μαρόκο, Ιορδανία, Κίνα κ.α.). 

Το θερινό Σχολείο απευθύνεται σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και στοχεύει στην εκπαίδευση στελεχών της διοίκησης και των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψηφίων διδακτόρων, μεταδιδακτορικών ερευνητών, αλλά και ομάδων εργαζομένων εταιριών, σε θέματα αιχμής και στις σύγχρονες τάσεις διαχείρισης των υγρών και βιοστερεών αποβλήτων. Το Σχολείο διοργανώνεται μέσω της Επιτροπής Ερευνών του ΕΑΠ.   

Oι παρουσιάσεις θα είναι στην Αγγλική γλώσσα. 

Στην ιστοσελίδα του Σχολείου https://wastewater2022.eap.gr μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες που αφορούν το ερχόμενο καθώς και τα προηγούμενα Θερινά Σχολεία.  

Σχετικό video:  

To WWSS22 απαρτίζεται από θεματικές ενότητες που αφορούν την διαχείριση αποβλήτων από ενεργειακή σκοπιά, τη διαχείριση αποβλήτων με προηγμένες διεργασίες οξείδωσης (AOPs), το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, την επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων στην γεωργία στο πλαίσιο της αειφορίας καθώς και τον τομέα της περιβαλλοντικής υγιεινής. 

Επίσης δίνεται η δυνατότητα εκ μέρους μεταπτυχιακών φοιτητών αλλά και φορέων  να παρουσιάσουν σε e-poster δραστηριότητές τους που αφορούν περιβαλλοντικές δράσεις και οι περιλήψεις τους θα δημοσιευθούν ηλεκτρονικά σε e-Book. 

H οικονομική συμμετοχή ανέρχεται για τους φοιτητές-μεταπτυχιακούς στα 200 ευρώ και για τους λοιπούς στα 300 ευρώ. 

Τέλος θα υπάρχει απόδοση στους συμμετέχοντες 2 μονάδων ECTS στο Θερινό Σχολείο WWSS22. 

Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Διευθυντής του εργαστηρίου Τεχνολογιών Αειφορικής Διαχείρισης Αποβλήτων 

και πληροφορίες για το θερινό σχολείο: 

Εκάβη Ίσαρη (MSc) Tηλ.:+30-2610-367554 
e-mail: labSWMT@eap.gr 

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/HellenicOpenUniversity/?ref=page_internal 

Μετάβαση στο περιεχόμενο